TYT ve AYT'ye nasıl çalışmalıyız

TYT ve AYT'ye nasıl çalışmalıyız

Coğrafya TR 19 Haziran 2020

      TYT sınavı üniversiteye girişte ilk aşama sınav olduğundan öğrenciler için çok büyük önem taşımaktadır.TYT'ye çalışmak aslında AYT'ye çalışmaya başlamaktır.  Bu sınava giren kişiler 9. Sınıf ve daha öncesinde gördüğü konularda sorumlu tutulmaktadır. Bu sebeple de kişi bu sınava sadece eski bilgilerinden yola çıkarak yapmaya çalışmaktadır. Öğrencilerin birçoğu eğitim hayatları boyunca sürekli olarak o anda işlediği derslere ve o sınıfın getirdiği sorumluluklara ağırlık vermektedir. Bu yüzdende TYT sınavında çıkan konuların birçoğunu unutup, bu sınavdan tam olarak verim elde edememektedirler. Aslında TYT sınavına hazırlanmanın birçok farklı metodu vardır. Bu metotlar uygulandığı takdirde hem TYT sınavında en iyi şekilde verim alınabilir hem de AYT sınavında çıkacak olan birçok konunun temeli sağlamlaştırılabilir. Peki TYT sınavına nasıl hazırlanılır? Diye soracak olursanız;

1) TYT’de çıkma yüzdesi yüksek olan konular araştırılmalıdır. Bu konular analiz edilip bu konularda daha önce sınavlarda çıkmış sorular bulunmalıdır.

2) Analiz edilen konular konu anlatımlı kitaplar, videolu konu anlatımları, özel ders veya dershane aracılığıyla sağlamlaştırılmalıdır.

3) Konular teker teker ele alınmalıdır. Her konu için 4-12 gün arasında bir süre belirlenmeli ve bu konular kavranmaya çalışılmalıdır. Sadece bu konularla ilgili günlük minimum 100 soru çözülmelidir.

4) Bir konu bittikten sonra diğerine geçerken ilk konuda yaptığınız tüm işlemleri bu konuda da uygulamanız gerekmektedir. TYT’ye olan süre azaldığı için bu konulara ek olarak daha önce üzerinde çalıştığınız konulardan sadece test çözmeniz gerekmektedir. Soru sayısı 25-75 adet arası olabilir.

5) Konu ve test çalışmaları TYT’den 1 ay önce bitirilmelidir. Son 1 ayda ise sürekli olarak genel testler çözülmelidir. Son 20 günde ise test çözme işlemi bırakılıp, günlük minimum 2 defa TYT denemesi çözülmelidir.

Bunu Paylaşabilirsiniz.

Kıta nedir ve kaç tane kıta vardır?

Coğrafya TR 14 Ocak 2024

YKS'ye Hazırlık Bambu Ağacına Benzer

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Adı Günümüzde Var Olmayan Ülkeler

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Pharos-İskenderiye Feneri

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Büyük Rift Vadisi Nereye Diyoruz

Coğrafya TR 07 Şubat 2023

Ökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aysberg

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Anökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aerosol

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Abrazyon Platformu

Coğrafya TR 16 Aralık 2020