Bu küçük yeni tahıl gezegeni kurtarabilir Kernza Bitkisi

Bu küçük yeni tahıl gezegeni kurtarabilir Kernza Bitkisi

Coğrafya TR 19 Mayıs 2020

Gelecekte çok daha fazla şey duyacağımız yeni bir yiyecek var. Buğday çimi ağacından geliştirilen 'Kernza', çevreyi koruyan ve çiftçilikte devrim yaratabilecek iklim değişikliğine karşı bir silah olarak selamlanıyor. Buğday büyüklüğünün ancak beşte biri olan tahıl için büyük talepler var.

İsteyen Amerikalılar, Kansas'taki Land Institute tarafından 'Kernza' markası olan tahılla yapılan makarna, pizza, ekmek ve bira satın alabilirler. Geçtiğimiz ay, ABD'nin yemek devi General Mills ondan yapılan bir kahvaltı gevreğini başlattı . General Mills, Kernza'nın arkasındaki bitki yetiştirme ekibine de tam ticari üretime ulaştırmak için yarım milyon dolar verdi.

Kernza'yı denemiş insanlar, bunun zevkli olduğunu söylüyor. Ancak tahılın çok daha ciddi bir amacı var. Buğday, arpa ve diğer hububatlardan farklı olarak, kökleri toplandıktan sonra toplanmak üzere toprağa bırakılabilen çok yıllık bir bitkidir.

Bu, her yıl tarla temizleme, pulluk ve yeniden tohumlama , enerji tasarrufu ve çiftçilerin karbon emisyonlarını azaltma ihtiyacını ortadan kaldırıyor . Kernza ayrıca mevcut tarım makineleri kullanılarak da hasat edilebilir .

Sürdürülebilir büyüme yani çok yıllıklı;

Kernza kökleri toprağın altında 3 metrenin üzerinde, buğday derinliğinin iki katından fazla, toprak stabilize etmeye, suyu tutmaya ve yaban hayatı yaşam alanlarını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Tahıldan ticari olarak yapılan ilk ürün, Long Root Pale Ale adlı bir biraydı .

Kernza BitkisiKök salımı

Kernza ayrıca köklerinde karbonu yakalamakta iyidir. Tahılı geliştiren Arazi Enstitüsü başkanı Fred Iutzi, onu atmosferden karbonu alması ve toprağa depolaması gibi bir pompa olarak nitelendiriyor . Ayrıca azotu hapseder, akarsulara ve nehirlere ulaşmasını önler.

Kernza Buğday Bitkisi

Daha büyük ve daha iyi çeşitler

Kernza'yı çiftçilere ve gıda üreticilerine daha cazip hale getirmek için, Iutzi ve ekibi daha yüksek verim ile yeni tahıl türleri yaratmayı planlıyor. Şu anda, Kernza taneleri buğdaydan çok daha küçüktür, ancak Kansas ekibi çok daha büyük tohumlarla çeşit oluşturabileceklerine inanmaktadır. Yaygın olarak orta buğday çimi (Latin adı thinopyrum intermedium ) olarak bilinenlerden geliştirilen Kernza, uzun bir süredir kullanılmaktadır. hayvan yemi. Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki kır topraklarında bulunanlar gibi daha serin iklimler için uygundur.

Kernza bazlı ürünlerin süpermarkette yaygın olarak bulunmasından 10 yıl önce olabilir. Ancak işler hızlı ilerliyor. Arazi Enstitüsü, ekmek kabartma kalitesinde iyileşme vaat eden bir tahıl çeşidi üzerinde çalışıyor. Ve Kernza birası, Kansas, Salinas kasabasındaki Blue Skye Brewery'de satılıyor.

Tahıllar büyük bir pazardır ( kalori alımımızın % 45'ini oluşturur ) ve Kernza bazı sert rekabetlere sahiptir. Buğday 10.000 yıldan uzun süredir var olsa da, Kernza bloktaki yeni çocuk. İlk olarak yirmi yıl önce üretildi ve şu anda ekimin altında 500 hektardan daha az mahsul var.

Kara Enstitüsü iklim değişikliğinin temel gıdalarımızı Kernza gibi çok yıllık tesislerden almamız gerektiği anlamına geliyor . General Mills'in Cascadian Farm markasının Başkan Yardımcısı Carla Vernón da buna katılıyor . “Bu tahılın olumlu bir ekolojik etki yaratma potansiyeline inanıyoruz” diyor.

Bunu Paylaşabilirsiniz.

Kıta nedir ve kaç tane kıta vardır?

Coğrafya TR 14 Ocak 2024

YKS'ye Hazırlık Bambu Ağacına Benzer

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Adı Günümüzde Var Olmayan Ülkeler

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Pharos-İskenderiye Feneri

Coğrafya TR 12 Şubat 2023

Büyük Rift Vadisi Nereye Diyoruz

Coğrafya TR 07 Şubat 2023

Ökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aysberg

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Anökümen

Coğrafya TR 17 Aralık 2020

Aerosol

Coğrafya TR 01 Ocak 2021

Abrazyon Platformu

Coğrafya TR 16 Aralık 2020